Geld afhalen aan een automaat van een andere bank dan de jouwe wordt vanaf 1 januari duurder.
Volledig scherm
PREMIUM
Geld afhalen aan een automaat van een andere bank dan de jouwe wordt vanaf 1 januari duurder. © photo_news

Bankdiensten worden vanaf 1 januari duurder, vooral voor wie digitale trein miste

“Vanaf 1 januari zal ik digitaal bankieren en cashloos betalen”: het is een voornemen dat je zelden hoort, maar het kan je wel geld besparen. De banken verhogen in het nieuwe jaar immers de tarieven om geld af te halen, een overschrijving op papier te doen of je rekeninguittreksels te laten opsturen. “Oudere, trouwe klanten en mensen die niet met een app werken, worden in snel tempo gepasseerd”, klinkt het bij consumentenorganisatie Test Aankoop.

78 reacties

  • Alex Hermans

    4 jaar geleden
    bob jansens, alle partijen hebben politiekers zitten in de beheerraden v/d banken ook groen en spa. door hun dat de banken dat allemaal kunnen doen.
  • JOHAN GELUYCKENS

    4 jaar geleden
    Koop een 10tal aandelen KBC, de roerende voorheffing op dividend krijg je terug van de belasting, en van je dividenden betaal je KBC om klant te kunnen zijn. Zo doe ik dat se.
  • Guido Ceuleers

    4 jaar geleden
    Alle banken boeken enorme winsten, en dan durft V.Eetvelt,voorzitter Febelfin nog voorstellen om de schamele 0,11 % op spaarboekjes af te schaffen.Spijtig genoeg heeft men een bank nodig, anders konden wij allemaal ons spaargeld afhalen en hen zonder werkingsmiddelen zetten. Ik ben 72 jr, maar gelukkig IT geschoold,maar wat met de nog oudere mensen,die zelfs geen computer of smartphone hebben ?Wanneer gaat de regering eens ingrijpen ter bescherming v/d gewone mens ?
  • christian demeester

    4 jaar geleden
    Bij Deutsche bank kan je zelfs je eigen geld niet meer in casch afhalen. Zoiets is een vorm van diefstal.
  • Willy De Gieter

    4 jaar geleden
    N26, een gigant die klaarstaat om de traditionele banken over te nemen, rekent geen kosten voor rekening debet en creditcard, evenals Keytrade bank. Bij Keytrade krijg je vijf cent per verrichting die je zelf doet. Wil je beleggen dan moet je altijd betalen, maar dan kan je bij een broker als Lynx terecht. Die zijn het goedkoopst.