Palau.
Volledig scherm
Palau. © getty

Paradijselijke eilandengroep Palau verbiedt zonnecrème om koraalriffen te beschermen

Zonnecrème is vanaf vandaag verboden op de paradijselijke eilandengroep Palau, die in de Stille Oceaan ten oosten van de Filipijnen ligt. De autoriteiten voeren het verbod in om het zeeleven te beschermen. Elk jaar zakken ruim 100.000 toeristen af naar de eilandenrepubliek om te snorkelen en te duiken in het azuurblauwe water. 

4 reacties

  • Antoon Soetens

    4 jaar geleden
    Eindelijk wordt het vergif van de zonnecrème medegedeeld: het is simpel: als men het niet mag eten mag men het niet op de huid wrijven want door het osmose effect dringt het vergif in de huid. Oplossing: zuivere Aloe Vera gel gebruiken, 1 maal per dag want het is waterbestendig en houdt de huid soepel, ik gebruik het al 12 jaar en woon in Tenerife.
  • Judith Wouters

    4 jaar geleden
    efficiënte aktie!
  • patrick isenborghs

    4 jaar geleden
    een druppel op een hete plaat maar als helpt . Nu nog de bevolking aanmanen om zuinig met plastiek om te gaan want de riffen liggen er vol van
  • Bernard Aelvoet

    4 jaar geleden
    Dit is nu eens een voorbeeld van wat er moet gebeuren om onze natuur te redden. Durf te wedden dat meer dan de helft van gefabriceerde mooiheids- en andere producten meer schade toebrengen aan de natuur dan ergens een houtkachel van Jan met de pet.