De Britse premier Boris Johnson.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson. © AP

Boris Johnson belooft nieuw hoofdstuk voor zijn land in zijn nieuwjaarstoespraak

De Britse premier Boris Johnson heeft in zijn nieuwjaarstoespraak aangekondigd dat na de geschillen over de brexit een nieuw hoofdstuk aanbreekt voor het Verenigd Koninkrijk. Het land zal op 31 januari uit de Europese Unie stappen en als "een soevereine natie vrij haar eigen koers" varen, zei Johnson.

9 reacties

  • Sonny Tuckson

    4 jaar geleden
    Boris weet dat Brexit hem tientallen miljarden per jaar gaat kosten. En honderdduizenden banen gaan Engeland verlaten bij een no-deal eind volgend jaar. Het enige wat hij nog kan doen is Sinterklaas spelen zodat de woede van de Britten hierover straks niet tegen hem keert. In Nov 2019 was de Britse publieke schuld al 80.3% van het bruto nationaal product en met de kadootjes van Boris wordt de schuld alleen nog maar groter.
  • Jens van den Broeck

    4 jaar geleden
    En de eerste stap in Brexit: lonen met 10% omhoog. Uiteraard niets over te vinden in de Europese media. Wanneer krijgen wij Vlexit en ook 10 procent opslag?
  • Alfons Hendrickx

    4 jaar geleden
    Wie gaat het blussen als hij zen gat verbrand????
  • David Lievens

    4 jaar geleden
    Filiep Lapeire, u hebt werkelijk geen sikkepit verstand van economie als u denkt dat het zo simpel is. Om nog te zwijgen over alle akkoorden die ze opzeggen en waarvoor ze moeten betalen. Weigeren te betalen zal hetzelfde uitlokken als wanneer u in een winkel weigert te betalen. En in tegenstelling tot wat Boris u wil laten geloven hebben ze de eu nodig om in levensmiddelen te voorzien of om pakweg migranten tegen te houden in Calais of Zeebrugge. En neen de VS zal hun niet redden...
  • Filiep Lapeire

    4 jaar geleden
    Waarom moet dat nog zolang duren? Op 31 jan. eruit en de grenzen toe punt uit en laat de EU sukkels hun plan trekken dit is hetgeen ik als raad geef aan de Britten. De toegevingen van het mislukte EU zullen snel volgen!!!