© Belga

Iconische jurk van prinses Diana brengt minder op dan verwacht

Ruim 70.000 dollar of zo'n 67.000 euro. Zoveel leverde een paarse jurk van prinses Diana op die zopas in Londen werd ­geveild. Dat is minder dan verwacht, want vooraf was het kledingstuk door veilinghuis Kerry Taylor Auctions geschat op 83.000 euro.

bpr

De Britse royal had de jurk van de hand van Bruce Oldfield aan toen ze in 1987 met prins Charles op bezoek was bij de toenmalige Portugese president Mario Soares in Lissabon. Een tiara met ­diamanten maakte haar outfit toen compleet. Op diezelfde veiling gingen ook een geruite wollen en een turquoise jurk met jasje van Catherine Walker ­onder de hamer, goed voor 9.400 en 6.600 euro.

Volgend jaar is het twintig jaar geleden dat Diana stierf in een auto-ongeluk in Parijs. Op de expositie 'Diana: Her Fashion Story', die naar aanleiding van die herdenking over een tweetal maanden de deuren opent in Kensington Palace, krijgt de be­zoeker een inkijk in haar garderobe. In die collectie zit ook de jurk die ze droeg toen ze in het Witte Huis met John Travolta de show stal op de dansvloer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer