Anya Chalotra
Volledig scherm
Anya Chalotra © BSRagency BSR Agency

Opvallend: ‘The Witcher’ castte eerst vrouwelijke hoofdrol, pas daarna Henry Cavill

TVHet hoofdpersonage uit Netflix-serie ‘The Witcher' is zonder enige twijfel Henry Cavill (36) die - jawel - die bewuste witcher speelt. Maar in tegenstelling tot wat gebruikelijk is bij dit soort reeksen, werd Henry niet eerst gecast, maar wel Anya Chalotra (23), die de vrouwelijke hoofdrol Yennefer speelt. Dat zegt casting director Sophie Holland in Metro UK. 

3 reacties

  • Niko de somviele

    4 jaar geleden
    Henry was een goede keuze om onbekend volk tot de serie te brengen. Maar de witcher had al jaren aan populariteit gewonnen dus kijkers gingen er sowieso zijn en die zijn geïnteresseerd in alle rollen.
  • Michel Den Dikke

    4 jaar geleden
    Henry draagt het hele spel, zonder hem was het gewoon de zoveelste Xena maar dan met magische krachten.
  • Feline Noé

    4 jaar geleden
    Zonder Henry Cavil zou The Witcher totaal waardeloos zijn. Enige goeie acteur die de serie een beetje interessant maakt.
  1. Ex-wielrenner Jan Bakelants doet mee aan ‘Special Forces’: “Militaire scholing voor iedereen zou niet verkeerd zijn”
    PREMIUM
    tv

    Ex-wielrenner Jan Bakelants doet mee aan ‘Special Forces’: “Militaire scholing voor iedereen zou niet verkeerd zijn”

    Stapje in het onbekende voor ex-wielrenner Jan Bakelants (38). De voormalige gele trui tast straks zijn grenzen af in ‘Special Forces: wie durft wint’ in plaats van op de koersfiets. “Ik dacht vooraf dat het gewoon een spelprogramma was, maar dit was echt the real deal”, aldus de HLN-wieleranalist. Naast hem zijn nog twee nieuwe namen bekend voor het tweede seizoen: een ‘Thuis’-actrice en een Nederlandse zanger. En één ‘Special Forces’-collega kent Bakelants al goed: “Ik ontmoette hem in het ziekenhuis, onder de slechtst mogelijke omstandigheden.”
  2. Martijn uit ‘Boer zkt vrouw’: “Ik heb liever een vrouw die er puur natuur uitziet in plaats van een Barbie”
    PREMIUM
    TV

    Martijn uit ‘Boer zkt vrouw’: “Ik heb liever een vrouw die er puur natuur uitziet in plaats van een Barbie”

    Na maanden in spanning afwachten stond melkveeboer Martijn (36) uit Bree te popelen om zijn briefschrijfsters eindelijk te leren kennen. In de vorige aflevering van het VTM-programma ‘Boer zkt vrouw’ zagen we dat drie dames zijn interesse wisten te wekken: Lisanne, Chrissy en Lynnsie. “Eerlijk gezegd twijfelde ik erover om nog één meisje extra op de boerderij te laten logeren”, vertelt hij in een interview met ‘TV Familie’. “Maar dat zou waarschijnlijk te veel zijn geweest om de aandacht te verdelen.” Een gesprek over daten als dertiger, emotionele bagage en hoe de maatschappij kijkt naar landbouwers.