Direct naar artikelinhoud
VerdwijningUpdate

Zoektocht naar vermiste Frederik Vanclooster (21) stopgezet voor vandaag: ‘We bekijken vanavond alle beelden’

In de zoektocht naar Frederik Vanclooster is onder andere een sonarboot ingezet.Beeld Wouter Maeckelberghe

In Vilvoorde is de tweede grote zoekactie naar Frederik Vanclooster (21), de jongeman die spoorloos verdween na een nieuwjaarsfuif, in de late namiddag stopgezet. De politie schakelde een helikopter en sonarboot in, maar voorlopig zonder resultaat. Morgen wordt de zoektocht verdergezet.

, en

Video wordt geladen...

Volgens Alain Remue van de Cel Vermiste Personen wordt de zoektocht gestaakt om de veiligheid van zijn mensen te waarborgen. “Mocht Frederik zich in het kanaal bevinden, kunnen we daar op dit moment niets aan veranderen", klinkt het.

Dat wil niet zeggen dat het volledige onderzoek wordt opgeschort. “We bekijken vanavond alle sonarbeelden opnieuw op groot scherm met verschillende mensen. De ervaring leert ons dat dat wat kan opleveren”, verklaart Remue. “Het was moeilijk zoeken omdat er heel wat afval op de bodem van het kanaal ligt. Morgen scannen we de hele zone in elk geval opnieuw.” Ook in de koker van de overdekte Zenne werd gezocht, maar vond de brandweer niets. 

“Frederik is niet de jongen die niets zou laten weten. Dat is onheilspellend en geeft mij een heel slecht gevoel”, zegt Alain Remue. 

Vrijwilligers

Vanochtend verzamelden vrijwilligers om 8.30 uur in de Kruitfabriek en splitste iedereen zich op in groepjes. De nadruk lag op de route die Frederik zou afgelegd hebben tussen de Kruitfabriek en de Groenstraat. De sympathisanten doen daarvoor ook een oproep aan bedrijven en particulieren die bewakingscamera’s buiten hebben hangen. “Bekijk vooral de beelden tussen 3.30 en 7 uur ’s ochtends”, luidt de oproep.

Vrijwilligers
Beeld Baert Marc

De politie zette vanmorgen een helikopter in om de omgeving rond de Kruitfabriek te scannen. Ook twee boten kwamen ter plaatse.

De federale politie verstuurde ook een officieel opsporingsbericht via de website en sociale media. Daarin wordt gemeld dat Frederik op 1 januari rond 3 uur ’s morgens voor het laatst gezien werd aan de Steenkaai in Vilvoorde. Hij is 1,94 meter groot en normaal gebouwd. Hij heeft bruin haar en draagt een bril met ronde glazen. Informatie kan ook doorgegeven worden via een speciaal tipformulier.

Vrijwilligers
Beeld Marc Baert

Oproep

De vader van Frederik doet ook een oproep naar mensen die tips hebben over Frederik tussen 3 en 4 uur ’s nachts tijdens het feestgebeuren in de Kruitfabriek. “Daarover komen wat tegenstrijdige meldingen, en tasten we dus in het ongewisse.”

Elke tip over Frederik is welkom. Wie denkt nuttige informatie te kunnen geven, kan contact opnemen met de politie op het nummer 02/253 33 33 of 0800 30 300.

Gisterenavond kwam al een zoekactie van vrienden en familie op gang. Vrienden van de scouts, mede studenten, vrienden van ouders en van zijn zus zoeken met man en macht mee. De Kruitfabriek zag er plots uit als een geïmproviseerd crisiscentrum. Veel jongeren gingen in groepjes en gewapend met zaklampen op zoek naar de verdwenen Frederik, maar enkele uren later was zowat heel Vilvoorde uitgekamd en werd nog geen spoor gevonden.

Frederik VancloosterBeeld rv