Direct naar artikelinhoud
Vilvoorde

Lichaam van vermiste Frederik Vanclooster (21) teruggevonden in kanaal Vilvoorde

Lichaam van vermiste Frederik Vanclooster (21) teruggevonden in kanaal Vilvoorde
Beeld Eric de Mildt

Het lichaam van de vermiste Frederik Vanclooster (21) is teruggevonden in het kanaal van Vilvoorde. De vrees van vrienden en familie, dat de student in het water terechtkwam na een nieuwjaarsfuif in de Kruitfabriek, wordt bewaarheid. Volgens Alain Remue van de Cel Vermiste Personen stierf Vanclooster wellicht na hydrocutie.

Medestudenten van Frederik Vanclooster kunnen bij de studentenpsychologen van de VUB terecht als ze nood hebben aan een gesprek, via 02/629.23.06 of begeleiding@vub.be.

De federale politie bevestigt op Twitter dat het lichaam van de Frederik Vanclooster is aangetroffen. De omstandigheden van het overlijden zijn nog onbekend. De VRT, waar de beide ouders van Frederik werkzaam zijn, betuigt zijn medeleven.

Twitter bericht wordt geladen...

De verdwijning van Frederik bracht afgelopen dagen veel emoties met zich mee. Hij werd voor het laatst gezien op woensdagochtend 1 januari aan de Steenkaai in Vilvoorde. De dagen na nieuwjaar kamden honderden vrienden, familieleden en vrijwilligers de omgeving uit onder leiding van de Cel Vermiste Personen. Ook op het kanaal Brussel-Schelde werd naar de verdwenen jongeman gezocht met een sonar.

Hoewel de zoekacties voorlopig gestaakt gingen worden, werd gisteren en vandaag toch nog gezocht, onder andere met een helikopter. Verschillende brandweerdiensten kwamen vrijwillig meezoeken. “Een duiker van de brandweer van Vilvoorde heeft het lichaam gevonden”, aldus Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. Volgens Remue stierf Vanclooster wellicht na hydrocutie, een soort thermische shock die ontstaat wanneer het lichaam te snel afkoelt door water dat kouder is dan zijn eigen temperatuur.

Video wordt geladen...

Warm moment

De Scouts en Gidsen Vilvoorde, waar hij leiding gaf, organiseerden vrijdagavond om 19 uur al een warm moment voor mensen die daar nood aan hadden.

Ook de Vrije Universiteit Brussel betuigde al haar medeleven toen Frederik verdween. Hij was er masterstudent Computerwetenschappen. 

Frederik Vanclooster.Beeld RV