Direct naar artikelinhoud
Vermiste student

Parket: ‘Frederik Vanclooster waarschijnlijk omgekomen door verdrinking’

Het lichaam van Frederik Vanclooster werd gisteren uit het water gehaald.Beeld BELGA

De 21-jarige Frederik Vanclooster is waarschijnlijk door verdrinking om het leven gekomen. Dat blijkt uit de eerste, voorlopige resultaten van de autopsie, zo meldt het parket Halle-Vilvoorde. “Er werden geen tekenen van geweld aangetroffen op zijn lichaam”, klinkt het.

en

Frederik Vanclooster was verdwenen na een nieuwjaarsfuif in de Kruitfabriek, aan de Steenkaai in Vilvoorde. Vrienden hadden hem daar voor het laatst gezien rond 03.00 uur maar de jongeman was nooit thuisgekomen. Woensdagnamiddag en -avond doorzochten vrijwilligers al de omgeving en donderdag werd ook een grote zoekactie op het getouw gezet, onder coördinatie van de Cel Vermiste Personen. Diezelfde dag en vrijdag werd met sonarboten en duikteams ook een groot deel van het kanaal Brussel-Schelde afgezocht. Die zoektochten leverden geen resultaat op.

Zaterdag zocht de federale politie met een helikopter de Zennebedding af tussen Vilvoorde en het Zennegat in Mechelen, terwijl de Brusselse brandweer een zoekactie uitvoerde op het kanaal Brussel-Schelde, tussen het viaduct van de Brusselse Ring en de Kruitfabriek. Na afloop van die speurtochten werd gemeld dat pas dinsdag opnieuw op het kanaal zou gezocht worden maar zondag bood de brandweer van Vilvoorde uit eigen beweging aan om toch verder te zoeken.

In de loop van de voormiddag vond een duikploeg dan het lichaam van de jongeman aan, in de directe omgeving van de Kruitfabriek. Een eerste lijkschouwing had zondag al aangetoond dat er geen sporen van geweld konden aangetroffen worden op het lichaam van de jongeman en dat hij nog in het bezit was van al zijn bezittingen. Volgens het parket waren er dan ook geen redenen om kwaad opzet te vermoeden en had de jongeman naar alle waarschijnlijkheid een ongelukkige val gemaakt. 

Naar aanleiding van het overlijden van Vanclooster heeft de stad Vilvoorde in overleg met diens ouders en De Kruitfabriek vandaag omstreeks 15.30 uur een rouwregister geopend waar iedereen een bericht over de overleden jongeman kan achterlaten. Dat meldt burgemeester Hans Bonte (sp.a). “Het rouwregister bevindt zich in De Kruitfabriek die omwille van deze dramatische gebeurtenis deze week maandag, woensdag en vrijdag telkens van 14 tot 19 uur de deuren opent”, aldus Bonte.