Dronken twintiger rijdt tegen 100 kilometer per uur door Doornik

Een 21-jarige jongeman is zondag door de politie opgepakt na een achtervolging door het centrum van Doornik. Daarbij werden snelheden gehaald van meer dan 100 kilometer per uur. De bestuurder, een Fransman, had geen geldig rijbewijs en had te veel gedronken. Hij zal zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden. Hij werd na verhoor wel vrijgelaten, aldus de eerste substituut van de procureur des Konings maandag.

Een patrouille van de lokale politie merkte de Fiat Punto van de twintiger zondag rond 6.00 uur op. De bestuurder reed te snel en negeerde een aantal verkeerslichten. De agenten maakten rechtsomkeer om de bestuurder aan de kant te zetten, maar die vluchtte tegen hoge snelheid weg door de Doornikse straten. Daarbij werden voorbijgangers en voertuigen in gevaar gebracht.

De achtervolging eindigde toen de twintiger een signalisatiebord raakte en de auto tegen een stilstaand voertuig botste. Het rijbewijs van de Fransman bleek in zijn thuisland ingetrokken te zijn. Hij is er gekend voor aan alcohol gelinkte feiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen