Dit is het artikel dat we tien jaar geleden publiceerden over de Haïtiaanse weeskinderen die na de aardbeving versneld geadopteerd konden worden door Belgische gezinnen. Onze reporter ging hen met de leden van het B-Fast team in de ingestorte weeshuizen ophalen.
Volledig scherm
Dit is het artikel dat we tien jaar geleden publiceerden over de Haïtiaanse weeskinderen die na de aardbeving versneld geadopteerd konden worden door Belgische gezinnen. Onze reporter ging hen met de leden van het B-Fast team in de ingestorte weeshuizen ophalen. © HLN

Oproep: bent u (of kent u) één van deze kinderen?

Tien jaar geleden beefde de aarde in Haïti. De ravage was enorm, de dodentol hoog. Bijna 100.000 mensen overleefden het niet. Maar voor 13 Haïtiaanse weeskinderen betekende de ramp ook de start van een nieuw leven. In België nog wel. Onze reporter Dietert Bernaers ging hen destijds samen met leden van het B-Fast team uit ingestorte weeshuizen halen en zette hen op een vliegtuig richting Melsbroek waar Vlaamse en Waalse adoptiegezinnen hun kinderen in de armen sloten.