Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Energieleveranciers breiden dienstenpakket voortdurend uit

EnergieEnergieleveranciers hebben hun activiteiten de afgelopen jaren sterk uitgebreid. Hun extra diensten geven onder meer inzicht in uw verbruik en moeten u helpen om energie te besparen. Soms is de link met elektriciteit of aardgas ver te zoeken, zoals in het geval van een klusjesdienst. Wat is er allemaal mogelijk en hoe populair zijn die toepassingen bij de consument?

7 reacties

  • Kelly Verlinden

    4 jaar geleden
    Spijtig dat energie echt wel aan een mooie prijs geleverd wordt in dit land, de +70% belastingen en heffingen is wat het allemaal onbetaalbaar maakt. Dank u politiek.
  • Mario Tersago

    4 jaar geleden
    Die 'extra' diensten heet in principe, verbeteringen aan het aanbod. Normaliter zijn dit initiatieven die ten goede zijn voor efficiëntie en kostenbeperking. De keerzijde is echter dat men deze te vaak worden doorgerekend aan de klanten, terwijl dit (met uitzondering op de investering) het aantal werkuren en kosten reduceert. Niet alleen met energieleveranciers trouwens. Iedereen pikt zijn graantje mee, maar de klant mag ervoor betalen.
  • Benny Raes

    4 jaar geleden
    Wanneer ik nu thuis kom leg ik de verwarming aan en na 15 minuten is het warm. Wanneer ik op voorhand mijn verwarming zou aanzetten via een app verbruik ik dus meer ipv minder want de verwarming werkt tijdens de periode dat ik niet thuis ben. Alle marketingtrucs zijn goed genoeg om de mensen iets aan te smeren die ze eigenlijk niet nodig hebben en in sommige gevallen nooit kunnen terugwinnen.
  • MARC VAN RENTERGHEM

    4 jaar geleden
    Energieleveranciers moeten niet afkomen met allerlei kortingen op nevenproducten of extra diensten. De bedoeling is altijd dat ze voor een faire prijs energie leveren rekening houdend met hun kosten en investeringen. Deze bedrijven staan ten dienste van de bevolking niet meer en niet minder. Als je bv ziet dat Farys ieder jaar zijn tarieven opslaat en daarnaast bouwheer speelt voor aanleg van sporthallen, zwembaden ezv dan kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat de consument als melkkoe gebr
  • Mathias Keulen

    4 jaar geleden
    Ik ben erg tevreden over mijn up contract. Waar ik minder tevreden over ben is dat de prijs van mijn energie slechts voor 25% aan engie aan te rekenen is. De rest is taksen...