© AFP

Prins Harry en Meghan Markle zetten stap terug uit koninklijke familie en geven dotatie op

Prins Harry en Maghan Markle hebben beslist een stap terug te zetten als royals en zullen zonder financiële steun van het paleis leven. Dat heeft het koppel op Instagram bekendgemaakt.

“Na vele maanden van reflectie en interne discussies, hebben we beslist dit jaar een overstap te maken en een progressieve nieuwe rol op te nemen binnen dit instituut. We zullen een stap terug nemen als senior royals en zullen werken om financieelonafhankelijk te leven. Dat terwijl we de koningin blijven steunen”, staat te lezen in een statement dat het koppel op hun Instagrampagina deelde. “Het is met jullie steun, vooral in de laatste jaren, dat we ons klaar voelen om deze aanpassing te doen.”

De twee zullen hun tijd verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Waarschijnlijk zal Canada de tweede thuis voor het koppel worden. “We kijken ernaar uit meer details te delen en blijven de koninklijke familie ondersteunen.” Ook zullen de twee nog steeds aanwezig zijn op alle belangrijke feestjes en aangelegenheden.

LEES OOK: Maken prins Harry en Meghan Markle zich op voor een verhuizing naar Canada?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER