Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Wat te kiezen: benzine, diesel, hybride of elektrisch? Doe hier de test!

Het Brusselse autosalon opent vandaag de deuren, dat betekent dat veel landgenoten momenteel aan het uitkijken zijn naar een nieuwe vierwieler. Met alle keuzestress van dien, want bovenop het enorme modelaanbod stellen veel mensen zich vandaag (terecht) de vraag welke motor er in de neus van hun volgende berline, break of SUV moet liggen. Met deze korte test, die in enkele stappen een duidelijk en objectief beeld schetst van je mobiliteitsprofiel, proberen we je alvast op weg te helpen.

194 reacties

  • Guido Parker

    1 jaar geleden
    Rij al 35 jaar met Japanse occasies op benzine, meer dan 1 miljoen kilometer zonder defecten, de rest is imago.
  • patrick Van der Spiegel

    3 jaar geleden
    Ik rijd met een Mazda cx5 2,2diesel verbruikt tussen de 4,5liter en 5,7 liter het is een euro 6 tegen dat mijn auto niet meer in Antwerpen mag is deze 13jaar dat valt goed mee 😀ik kom er maar 2 keer per jaar en een diesel is voor mij beter om dat ik een caravan trek en een diesel een hoog koppel heeft als ik een benzine zou nemen was het een 2,5 liter benzine van Mazda die minder koppel heeft dan mijn diesel en electric zullen er wel betere batterijen komen en ook laadpalen .
  • Paul van de velde

    4 jaar geleden
    Ik rijd met een Mercedes diesel van 9 jaar jong, nog in nieuwstaat, verbruik 8 liter/100km en mag de LEZ steden niet meer binnen zonder betalen. Mijn buurman heeft een 4 jaar jonge Bentley met een gemiddeld verbruik van 15 liter, hij mag de stad wel binnen zonder te betalen. Ook met zijn 2e wagen, een Ferrari kan hij zonder problemen de stad in scheuren. Kan mij één politieker uitleggen waar de logica van LEZ is?
  • Rudy Van Cuyck

    4 jaar geleden
    ik heb mijn keuze gemaakt ne goeie velo gekocht
  • Alain Wertelaers

    4 jaar geleden
    Zoals we met de zonnepanelen genaaid zijn, zullen we ook met de elektrische auto genaaid worden !!!