ElectricityMap
Volledig scherm
ElectricityMap © ElectricityMap

Zoveel CO2 stoten elektrische auto’s écht uit

Tegenstanders van elektrische auto’s halen maar al te graag het feit aan dat bij de productie ook CO2 vrijkomt. Dat valt niet te ontkennen, maar de cijfers die daarrond circuleren zijn dikwijls contradictorisch, en bovendien haast onmogelijk te staven. Maar eens elektrische auto’s rondrijden, zijn ze nog niet CO2-neutraal. De manier waarop elektriciteit opgewekt wordt, speelt immers ook mee. Daar bestaan wél eenduidige cijfers over... en die werpen toch een heel ander licht op de CO2-neutraliteit van elektrische voertuigen.

27 reacties

  • Hendrik Patyn

    4 jaar geleden
    Petroleum heeft al veel mensen gered van hongersnood, ik zie ze geen water verkopen vanuit de woestijn. Zorgt ook af en toe voor het uitschakelen van een dictator die zijn eigen volk terroriseert...
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    Mijn diesel is veel zuiniger en stoot minder uit, zou ik xtl kunnen tanken dan is mijn diesel de groenste wagen op de planeet. Gewoon een Euro4 die dan zonder aanpassingen 100% groen is. Waarom kunnen we nog steeds geen xtl tanken overheid?
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Voor petroleum zijn ganse oorlogen gevoerd, en veel kinderen gestorven, Frans Peeters.
  • Dean Laerte

    4 jaar geleden
    Ik wil dat zien iedereen elektrisch en een lader thuis van 65 kilowatt. We moeten wel a+++ huishoudtoestellen en ledverlichting kopen. We gaan er niet komen met onze windmolens en zonnepanelen dus begin maar een stuk of 8 nieuwe kerncentrales te bouwen!
  • Karl Van der Zande

    4 jaar geleden
    Ze maken ons wijs wat ze willen.... nog niet eens zo lang geleden werd diesel gepromoot voor het milieu en nu verketterd.... het draait allemaal om geld.