Dit zijn de meest gezochte recepten van 2016 volgens Google

Internetzoekmachine Google heeft bekendgemaakt naar welke recepten mensen in 2016 het meest hebben gezocht. In de top tien geen veganistische of andere hippe gerechten, maar overwegend stevige, gezonde klassiekers. Een overzicht.

vwh

1. Stoofpotje van groene bonen

Op de eerste plaats staat dit gerechtje, dat vaak gegeten wordt tijdens Thanksgiving. Het is heel simpel te maken: doe twee blikjes groene bonen en een blikje gecondenseerde champignonsoep in een stoofpotje. Versier met gebakken uien en cheddar. Bak in de oven tot de kaas smelt en de uien bruin zijn.

2. Spruiten

Spruitjes worden vaak geserveerd bij het kerstdiner en misschien eindigen de groenten daarom zo hoog in de ranglijst. Eén ding is zeker: je kan spruiten op tientallen manieren bereiden. Bak ze met kastanjes en salie of breng op spaak met spekblokjes en eventueel een scheut sherry.

3. Hash Brown stoofpotje

Nummer drie is voor een ander typisch Amerikaans gerecht dat eigenlijk rösti is, gebakken in champignon- of kippensoep en veel kaas. Je mengt zure room, aardappelen, een blik soep, boter, uien en kaas in een grote ovenschaal, en strooit er kruiden en een laagje paneermeel over. Haal pas uit de oven als het gerecht gloeiend heet is en er blaasjes op komen.

4. Guacamole

Je kan bijna niet op Instagram piepen zonder een avocado tegen te komen. De vrucht komt ook terug in de top tien van Google als de Mexicaanse dip guacamole. Een van de beste recepten: plet drie avocado’s met een zeer kleine rode ui, een vleugje cayennepeper of chili (in poedervorm of vers), het sap van één limoen en een handvol korianderblaadjes.

5. Kip marsala

Een simpel gerecht dat je makkelijk op een weekdag klaarmaakt en waardoor het wellicht in de top tien prijkt. Bak kip in een marsalasaus en paddenstoelen. Klaar!

6. Kip tetrazzini

Dit gerecht is een mengeling van kip, paddenstoelen en pasta. De naam ‘Tetrazzini’ verwijst naar een Italiaanse operazanger. De Britse kok Jamie Oliver beweert dat de Italianen voor dit recept hun inspiratie haalden uit de Engelse keuken.

7. Sneeuwijs

Kan je ijsjes maken met echte sneeuw? Dat vragen veel mensen zich blijkbaar af, want sneeuwijsjes komen binnen op de zevende plaats in de top tien van meest gezochte recepten. De culinaire site Lucky Peach zegt dat je de ijsjes eventueel kan maken met sneeuw, gecondenseerde melk en vanille-extract maar waarschuwt dat het allesbehalve gezond is.

8. Botercrème

Op nummer acht prijkt een zoete zonde: botercrème, die vaak wordt gebruikt om gebak te versieren. Klop poedersuiker (600 g) en boter op kamertemperatuur (300 g) tot een glad mengsel en klaar.

9. Varkenskarbonade

Nog een klassieker, al zijn de mensen vandaag op zoek naar originelere manieren om het vlees te bereiden en te kruiden.

10. Kalkoenjus

In aanloop naar Kerstmis, stijgt de interesse in een recept voor kalkoenjus. Een succesrecept: meng het vleessap met het sap van alle groenten die samen met de kalkoen zijn gegaard in een pan. Bind met bloem en kippenbouillon. Voeg eventueel een scheut rode wijn toe voor een diepere smaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer