De beste score gaat naar het Japanse merk Lexus, gevolgd door het Duitse Porsche en het Japanse Toyota.
Volledig scherm
De beste score gaat naar het Japanse merk Lexus, gevolgd door het Duitse Porsche en het Japanse Toyota. © Photo News

Aziatische automerken meest betrouwbaar, Europese auto’s scoren minder goed

Welk automerk is volgens u het meest betrouwbaar? Wilt u BMW of Mercedes antwoorden, dan heeft u het mis. Uit de tweejaarlijkse enquête van Test Aankoop blijkt dat Aziatische automerken het beste scoren. BMW staat op een zesde plaats en Mercedes zelfs pas op een zestiende plaats.

  1. GOD rijdt in een Porsche, JESUS in een Jaguar: kan je werkelijk élk woord kiezen voor een gepersonaliseerde nummerplaat?
    PREMIUM

    GOD rijdt in een Porsche, JESUS in een Jaguar: kan je werkelijk élk woord kiezen voor een gepersona­li­seer­de nummer­plaat?

    Gespot in Antwerpen: een auto met nummerplaat ALLAH-1. Ja, gepersonaliseerde platen zijn een hit, en zowat alles lijkt te kunnen. “We proberen zo vrij mogelijk te zijn”, bevestigt Thomas De Spiegelaere van de FOD Mobiliteit in Dag Allemaal. “Waarom zouden we weigeren als iemand 1.000 euro over heeft om rond te rijden als KUT-WIJF?” Maar er zijn wel degelijk grenzen. Hier moet je op letten als je jezelf - of iemand anders - graag een persoonlijke nummerplaat cadeau doet.
  2. Vlaamse regering herstelt toegang oldtimers in lage-emissiezones

    Vlaamse regering herstelt toegang oldtimers in la­ge-emissiezo­nes

    De Vlaamse regering herstelt de toegang van oldtimers in lage-emissiezones (LEZ). Nadat de Raad van State de oorspronkelijke uitzonderingsregeling voor oldtimers had vernietigd, zou de toegang voor oldtimers binnenkort terugvallen op een regeling waarmee ze slechts 12 keer per jaar met een betalende dagpas binnen de LEZ in Gent of Antwerpen zouden mogen rijden. Op voorstel van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de Vlaamse regering nu een besluit goedgekeurd waarin de Brusselse regeling wordt overgenomen en waarbij de lokale besturen individuele vrijstellingen kunnen verlenen.