Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. © AFP

Europese Commissie stelt morgen financiering van Green Deal voor

De Europese Commissie zoekt 7,5 miljard euro vers geld om alle Europese regio's mee in het bad te trekken wanneer de transitie naar een klimaatneutrale economie wordt gemaakt. De middelen, die bovenop de reeds voorgestelde meerjarenbegroting 2021-2027 komen, passen in het traditionele cohesiebeleid en moeten een Fonds voor Rechtvaardige Transitie in het leven helpen roepen dat op zijn beurt 100 miljard euro moet kunnen mobiliseren. Dat blijkt vandaag uit verschillende medialekken.

9 reacties

  • Peter Hegge

    4 jaar geleden
    Bloemen worden vanuit heel de wereld ingevlogen naar Aalsmeer in NL, geveild, gemengd en weer terug gevlogen. Zonder enige tax, of vliegschaamte. Hahaha, van je reinste kolder. Niemand , geen politieker, econoom, natuurdeskundige, journalist die dit verteld en goed uit de doeken doet. Vanuit het vliegveld gaan ze de vrachtwagen op tot uiteindelijk in de vaas. Mooi hè, overal bloemen. Hahahaha
  • Leo Mariën

    4 jaar geleden
    Eén tip, hou uw spaarcenten in het oog!! Het geld is in de EU niet aanwezig, de groene geldpers zal aangezet worden met geldontwaarding tot gevolg. Het getal van de spaarcenten zal op het einde van het jaar nog hetzelfde zijn, wat je ervoor kan kopen zal heel wat minder zijn. Stel dat daar een economische crisis bovenop komt!!! Dit komt niet van een pessimist, eerder van een realist.
  • tyl sachs

    4 jaar geleden
    Fantastisch. MRT, fondsen, pijlers, rechtvaardige transitie. Kortom EU-talk om te zeggen dat de Euburger zal betalen. Dank EU.
  • Richard Smits

    4 jaar geleden
    Zouden beter dat geld gebruiken om de grenzen van Europa te bewaken.
  • Georges Vande Velde

    4 jaar geleden
    Vlug nog vluchten België want ze gaan weer aan de boom schudden en onze regering van “lopende zaken” kan niets doen. Dus burgers zet u maar gereed om de rekening te ontvangen !