Ook buidelratten worden door Australische brandweermannen niet in de steek gelaten.
Volledig scherm
Ook buidelratten worden door Australische brandweermannen niet in de steek gelaten. © Photo News

WWF België zamelt al 350.000 euro in voor slachtoffers van Australische bosbranden (maar let op voor de charlatans)

De bosbranden in Australië hebben al aan tientallen mensen het leven gekost. Honderden huizen zijn vernield, duizenden inwoners moesten geëvacueerd worden en miljoenen hectaren zijn in rook opgegaan. Een ecoloog schatte dat al een miljard dieren omgekomen zijn in de vlammenzee. De inzamelactie van WWF België loopt intussen als een trein, maar niet alle initiatieven voor de slachtoffers hebben even nobele bedoelingen.

7 reacties

  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Let op voor de charlatans is hun boodschap, goed wetende dat 70 to 80% aan hun vingers blijft plakken. Wie zou er de charlatans zijn?
  • Erwin De Meyer

    4 jaar geleden
    Van mij geen eurocent !
  • Lut Peeters

    4 jaar geleden
    Wie zijn of haar steentje wil bijdragen doet dat gewoon best via de officiële Australische organisaties en niet WWF België. Wires, cfa, red cross, nsw rfs, kola hospital port macquarie,..
  • Peter Bosmans

    4 jaar geleden
    Je kan rechtstreeks aan het WWF in Australië storten, dan weet je zeker dat het onmiddellijk ter bestemming komt. Je kan deze kost dan wel niet in aanrekening brengen voor je belastingen.
  • Rik Bogaert

    4 jaar geleden
    Weyts gaat glunderen! De mensen kunnen den boom in! Het enige wat telt zijn de dieren! Hij zal wel zelf de cheque bezorgen!