Veel kanalen in de dogenstad zijn drooggevallen en veranderd in een modderpoel
Volledig scherm
Veel kanalen in de dogenstad zijn drooggevallen en veranderd in een modderpoel © REUTERS

Op en neer: van extreem hoog waterpeil naar droge kanalen in Venetië

Na het extreem hoge waterpeil dat Venetië in november trof, was de situatie dit weekend precies het tegenovergestelde. Veel kanalen in de wereldberoemde Italiaanse stad stonden zaterdag zo droog dat verkeer per gondels en andere vaartuigen vrijwel onmogelijk was. Op veel plaatsen was er sprake van een modderpoel waarin boten zaten gestrand.

19 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    6 x in 1200 jaar waarvan de laatste 4 x de laatste 20 jaar, dat is veelbetekenend. Die bijzondere omstandigheden waren er altijd al. Misschien eens een paar Hollandse ingenieurs laten komen om een een kering te bouwen? Binnen enkele decennia is het anders waarschijnlijk grotendeels onbewoonbaar.
  • Marc Minot

    4 jaar geleden
    Ba, de boetes voor de toeristen verdubbelen. Verplichten om iedereen iets te laten nuttigen. Glaasje bier, frisdrank of water aan een democratisch prijsje van 10 Euro.
  • etienne denauw

    4 jaar geleden
    Baggeren ze die kanalen niet?misschien oorzaak van de waterellende
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Als de meeste overstromingen in de laatste 20 jaar zich afgespeeld hebben . Is het dan niet aan een gebrek aan inspanning om het te voorkomen. Dan aan de grillen van het weer . Want de laatste 200 jaar is daar niet echt een groot verschil .
  • Mike Van der Veen

    4 jaar geleden
    Men had dan een systeem om Venetië te beschermen is het project vakkundig de nek omgedraaid door corruptie, wraakroepend!