Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Astronomen pikken mysterieus radiosignaal op in naburig sterrenstelsel

In een naburig sterrenstelsel hebben astronomen een mysterieus radiosignaal ontdekt, zo heeft de gezaghebbende blog Orbiter.ch Spacenews vandaag op gezag van het wetenschappelijke vakblad Nature gemeld.

16 reacties

  • Robert Bruyland

    4 jaar geleden
    Verbetering: Eén lichtjaar is de AFSTAND dat een signaal aflegt gedurende één jaar aan de snelheid van het licht.Radiosignalen en elektriciteit halen ook die snelheid,de grote cyclotron in Geneve bijna.
  • Michel Pelgrims Ingrid Claus

    4 jaar geleden
    Tuncay, 5 miljard lichtjaren is geen 2,5 miljard reizen tegen de snelheid van het licht maar 5 miljard! Een lichtjaar is de tijd die het licht aflegt in 1 jaar... :-) De snelheid van het licht is geen 330k per sec. maar wel 299k per sec.
  • Tuncay Kahraman

    4 jaar geleden
    Het is niet zoals iedereen hier schreef een radiosignaal van buitenaardse scheppingen maar een natuurlijk opgewekte radiosignaal en 500 miljoen zonnen zijn natuurlijke wel veel maar 2, 5 miljard lichtjaar is 2,5 miljard jaar reizen met de snelheid van het licht met de snelheid van rond de 330.000 km per seconde. Afstanden, tijd, massa en hoe groot iets is in het heelal is sowieso voor elk mens onvoorstelbaar
  • Regina Bouwhuis

    4 jaar geleden
    Tja, ik wist allang dat er meer leven moest zijn in het universum, ik vind het ronduit arrogant om te denken dat we alleen zouden zijn ik dit gigantische heelal, en niet te vergeten wat ik en mijn man allemaal samen zelf hebben meegemaakt, en toen m'n man en ik klein waren laat we 't er maar op houden dat 't ongelooflijk was, nee alleen zijn we zeker niet dat is voor ons zo klaar als een klontje
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Men kan ze maar waarnemen als ze hier aankomen. Wat bewijst dat ze van 500 miljoen lichtjaar ver komen.