Beeld ter illustratie, bedrijfswagen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, bedrijfswagen. © photo_news

Bedrijf betaalt werknemers 10 euro per dag om salariswagen te laten staan

Werknemers die hun salariswagen niet gebruiken, worden beloond bij het consultancybedrijf KPMG. Ze krijgen een premie van tien euro per dag om hem te laten staan. “Belonen werkt beter dan straffen”, klinkt het in De Standaard. 

50 reacties

  • karin hellemans

    4 jaar geleden
    Alle salariswagens elektrisch, behalve bouw en zo. Gedaan met alle buitenlandse reizen 20 keer per jaar. die wagen dient niet om op kosten van de belastingbetaler rond te rijden. misschien hebben ze dan een beter pensioen want meer afgedragen aan lasten.
  • Francies Van Caeneghem

    4 jaar geleden
    Weer typisch Belgische maatregel: De ene een belasting vrij loon geven, de andere de volle pot belasten. Nu ook nog cadeautjes geven als ge een firmawagen hebt.Begin de aftrek van de wagen af te schaffen. Ook gratis tankkaart volledig te belasten of te verbieden. Echte bedrijfwagens moeten logo hebben en 's avonds binnengebracht worden. Maar politieke wil om er iets aan te doen ... enkel eigen belangen primeren.
  • Paul De Meersman

    4 jaar geleden
    @Tina Colpaert Veronderstellen we even dat ik zaakvoerder ben en mijn mensen ooit een bedrijfswagen of salariswagen gaf. En neem nu eens dat ik uw raad volg. Dan moet ik dit met extra loon compenseren want die wagen maakt deel uit van het arbeidscontract. 300euro net zullen vakbonden niet aanvaarden. Dus mijn kosten stijgen. Dus kan ik als bedrijf niet anders dan men prijzen opdrijven. Wie gaat meer betalen, juist oa jij. Nu alle bedrijven zullen zelfde doen. Wiz gaat er dan nog meer klagen?
  • Serge de doncker

    4 jaar geleden
    Heel goed idee..ik stap mee in. Het is moeilijker om een aanvraag te doen voor een mobiliteitsbudget dus is deze de makkelijke oplossing. top
  • albert poelmans

    4 jaar geleden
    misschien werknemers betalen om thuis te blijven zo belasten ze het milieu niet...