Beeld ter illustratie, kangoeroe.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, kangoeroe. © Getty Images/fStop

Na Carrefour halen nu ook andere supermarkten kangoeroevlees uit de rekken

Na Carrefour halen nu ook Makro, Cora, Match en Spar kangoeroevlees uit de rekken in België. Dat bericht dierenrechtenorganisatie GAIA vandaag. “Een week geleden riepen we de mensen op om de supermarkten te contacteren die nog kangoeroevlees verkopen”, zegt GAIA-directeur Ann De Greef. “Er werd massaal gehoor gegeven aan onze oproep: de supermarkten werden overspoeld met Facebookberichten, e-mails en telefoontjes.”

7 reacties

  • raf janssens

    4 jaar geleden
    Tijd om een importbedrijfje met webshop te starten en het gat in de markt te vullen.
  • PIETER ROGIERS

    4 jaar geleden
    En zo wordt de verborgen agenda van Gaia stap voor stap duidelijker en duidelijker: Een totaalverbod op alle gebruik van dieren door de mens, zowel voor onze voeding, kledij, vrije tijd, amusement, als voor medische proeven. Op basis van misleidende leugens en halve waarheden die in hun kraam passen!
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Hier ontbreken twee factoren voor de logica: het vlees was reeds hier op de markt toen de bosbranden uitbraken, dus dit is geen uitdrukking van empathie, eerder een marketing beslissing. Positief zou zijn: reclame maken dat de hier in voorraad zijnde stocks verkocht worden en de opbrengst in een van de zeker bestaande steunfondsen in Australië gestort worden.
  • Albert Jacobs

    4 jaar geleden
    En ook gebakken en op voorhand gebraden, nu ook nog kamelenvlees op de markt brengen
  • Ann Verschueren

    4 jaar geleden
    Ik wist zelfs niet dat dit vlees verkocht en gegeten werd!? Hoe kun je !? Er is meer dan genoeg variatie in onze voeding beschikbaar om je niet te verlagen tot consumeren van dit soort dieren!