Sms-berichten van de mogelijke Belg Anthony de Caluwé maken nu deel uit van het afzettingsonderzoek naar Donald Trump.
Volledig scherm
Sms-berichten van de mogelijke Belg Anthony de Caluwé maken nu deel uit van het afzettingsonderzoek naar Donald Trump. © AFP/rv

Mysterieuze Belgische sms-berichten vormen mogelijk nieuwe spil in Oekraïne-affaire Trump

Een zekere Anthony de Caluwé, mogelijk een Belg, lijkt ineens een belangrijke rol te spelen in de Oekraïne-affaire die leidde tot de impeachmentprocedure tegen president Donald Trump. De man zou Marie Yovanovitch hebben bespioneerd toen die nog ambassadeur van de VS was in Oekraïne. Zij werd later door Trump van haar post weggehaald. Zelf spreekt hij van een grap.

26 reacties

  • Karel Vanormelingen

    4 jaar geleden
    België vuilbak van de wereld
  • Robert Verlinde

    4 jaar geleden
    @ Thomas Wuyts Wat zegt u? Volgt u het nieuws en de media wel? Obama werd vanaf het begin gebasht omwille van zijn vermeende niet Amerikaanse geboorte.nationaliteit. Dat was een héél groot issue. Ik ben niet tegen Trump, ook niet tegen Obama, maar je moet wel een beetje redelijk (of is het ordelijk?) blijven in de reactie.
  • Gerard Dekker

    4 jaar geleden
    Het is een Belg en hij was rond 2010 werkzaam op de helpdesk van een grote financiële instelling in Brussel.
  • Gilles Standaert

    4 jaar geleden
    Ach veel gaat het niet uitmaken, de democraten maken openlijk ruzie onderling. CNN beïnvloedt de debatten in het voordeel van Warren, Bernie zit met communisten in zijn campagne teams, Bloomberg droomt luidop van despotisme en Biden stoefte zelf met zijn illegale activiteiten in Oekraïne op tv.
  • Hans Berelda

    4 jaar geleden
    trump heeft zich tot nu toe beperkt tot terug roepen en verder niks. Ik vrees voor de dems dat er een serieus lijk uit de kast gaat vallen. ze blijven maar nuttelose extra "bewijs" aanleveren, waar was dat dan in het begin van het onderzoek? Nee, de dems weten dat ze een pak slaag gaan krijgen de komende weken en Joe Biden mag zijn valies al maken. Helaas voor hem niet naar het witte huis, maar naar het bejaardenhuis.