Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) naast Leo Hellemans.
Volledig scherm
Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) naast Leo Hellemans. © BELGA

Vlaamse regering schuift VRT-CEO Paul Lembrechts opzij, Leo Hellemans wordt interim-CEO

De strijd aan de top van de VRT eindigt met een nederlaag voor CEO Paul Lembrechts (62). De Vlaamse regering schuift hem opzij. Dat meldt de VRT. Leo Hellemans wordt interim-CEO. Hij moet beslissen over het lot van Peter Claes en andere directieleden. Tegen de zomer wil de regering een definitieve CEO vinden, verklaarde Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) vandaag op een persconferentie.

161 reacties

  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    Grapjassen blijven beweren dat VRT een rood bastion is. Dit terwijl in de 12-koppige raad van bestuur 4 NVA'ers, 2 VB'ers zitten en slechts 1 socialist. Il faut le faire. Bovendien is De Wever gelanceerd door TV-spelletje op de VRT, zonder dat spelletje had de NVA vandaag zelfs niet meer bestaan.
  • Tony Dekeukelaere

    4 jaar geleden
    Laat de vakbonden maar staken , zijn we eventjes van die rode zender verlost !! Men kan mss De Win en Cools ook bij het grote huisvuil zetten ?
  • chris delanghe

    4 jaar geleden
    op naar de volgende politiek benoemde zakkenvuller.
  • Gaston Peeters

    4 jaar geleden
    Als Luc Van Den Brande, ingaat tegen het advies van de Co en het ganse directie comité, nog durft beweren dat het geen politieke beslissing is, is het hek helemaal van de dam. Vriendjespolitiek en partijbelangen tieren weelderiger als ooit, dat is met deze zaak overduidelijk.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Wat meer films downloaden dan