Een op de vier werknemers heeft regelmatig nachtmerries over baas

23 procent van de Belgische werknemers heeft regelmatig nachtmerries over zijn baas. Dat blijkt uit een enquête die rekruteringsbedrijf StepStone in oktober bij 5.700 Belgen heeft afgenomen.

De relatie tussen werknemer en manager blijkt in het algemeen niet echt snor te zitten op de Belgische werkvloer. Dat 23 procent regelmatig nachtmerries over zijn baas heeft, is tekenend. 16 procent zoekt zelfs psychologische hulp op door de slechte band met zijn baas.

De gemiddelde score die een werknemer aan zijn manager geeft is 5,9 op 10. Dat staat in contrast met de 7,5 op 10 dat bazen aan zichzelf geven.

20 procent wil graag een strikte scheiding tussen werk en privé in het contact met zijn baas. Deze werknemers doen ook hun best om buiten de werkvloer zoveel mogelijk hun manager te mijden.

Betere band bij Franstalige

Opvallend: Franstalige Belgen blijken een betere band te hebben met hun baas dan Nederlandstalige. Van die laatste vertrouwt maar 27 procent hun manager terwijl dat voor de Franstaligen 39 procent is. Slechts de helft van Nederlandstalige werknemers durft zijn manager te benaderen met werkproblemen tegenover 70 procent bij Franstalige.

Die betere band ligt mogelijks aan het feit dat veel meer Franstalige werknemers elke dag sociaal contact hebben met zijn manager: 44 procent tegenover 24 procent bij Nederlandstalige.

De grootste ergernissen van werknemers tegenover hun bazen: als ze respectloos zijn tegenover andere werknemers achter hun rug (49 procent), met de pluimen gaan lopen van andermans werk (44 procent), en als ze iemand voortrekken (38 procent).

Lees ook:

Meer