Chinese broeihaard van coronavirus afgesloten van de wereld

Wuhan, de Chinese stad waar het mysterieuze coronavirus enkele weken geleden uitbrak, schort al zijn uitgaande transportlijnen op. Zo wil het de verdere verspreiding van de ziekte tegengaan.

De longziekte houdt de wereld al enkele weken in de ban. Ze werd voor het eerst vastgesteld in Wuhan, de hoofdstad van de Chinese provincie Hubai, en veroorzaakte ondertussen al 17 doden in China.

De voorbije week werden er ook gevallen gesignaleerd in Japan, Taiwan, Zuid-Korea, Thailand en de VS. Om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt en evenveel schade aanricht als de SARS-epidemie in 2003 sluit Wuhan nu al zijn uitgaande vluchten en openbaar vervoer. Het vraagt ook aan inwoners om de stad niet te verlaten, tenzij het echt nodig is.

Een coronavirus is een soort griepvirus met potentieel ernstige gevolgen. Sommige veroorzaken een gewone verkoudheid, andere hebben dan weer helemaal geen invloed op mensen. Maar sommige kunnen ook dodelijk zijn. SARS was ook een coronavirus, dat wereldwijd 8.000 doden veroorzaakte.

Meer