De gerestaureerde versie van het 'Lam Gods'. Dat het dier ineens een 'menselijke' blik heeft gekregen, is de Britse pers niet ontgaan, tot groot ongenoegen van de restaurators.
Volledig scherm
PREMIUM
De gerestaureerde versie van het 'Lam Gods'. Dat het dier ineens een 'menselijke' blik heeft gekregen, is de Britse pers niet ontgaan, tot groot ongenoegen van de restaurators. © Sint-Baafskathedraal Gent © Lukasweb.be-Art in Flanders vzw, foto KIK-IRPA

‘Lam Gods’-restaurator kan niet lachen met mopjes en opmerkingen: “Ze maken de kunst van Van Eyck belachelijk”

Het Lam Gods is nu gerestaureerd, maar botst op consternatie in de Engelstalige pers. Na een virale tweet over hoe het dier ineens kijkt als een mens, is het lam zelfs een meme geworden. Restaurator Hélène Dubois vindt het niet grappig. “Dit is respectloos voor het werk van de kunstenaars.”

15 reacties

  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Ik vind de ogen mooi maar de snuit raar. Als dit de echte Van Eyck is dan zij het zo. Ik hoop echt dat er tijdens de restauratie niet per ongeluk iets verkeerd is gegaan.
  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Dit is geen lam maar een schaap.
  • wim CLAES

    4 jaar geleden
    het lam gods staat voor J.C. dus de menselijke gelijkenis kan kloppen, maar ik zie in eerste plaats een schaap.weliswaar met 5G.
  • Norbert Corten

    4 jaar geleden
    Mag er nu echt met niets meer gelachen worden,de Britten hebben tenminste nog zin voor humor,zijn we de slogan reeds vergeten"Je suis Charlie" of telt dat alleen wanneer het in je kraam past ? De verzuring is een virus dat steeds meer en meer oprukt.
  • Johan De Clercq

    4 jaar geleden
    We hebben van de Engelse pers niet veel te leren ....