© Shutterstock

Heeft Pokémon Go ons fitter gemaakt? Het duurde blijkbaar maar even

Pokémon Go lijkt over zijn hoogtepunt heen, net als de gezondheidsvoordelen die het spelletje op de smartphone met zich meebracht. Waar we een paar maanden geleden nog massaal de straat opgingen en kilometers aflegden om Pokémon te vangen, is dat ondertussen voorgoed verleden tijd.

elvh

De populaire app was dan misschien bijzonder verslavend, hij had ook heel wat voordelen. Spelers kwamen meer buiten, ontmoetten nieuwe mensen, en bewogen duidelijk meer dan voor ze het spelletje begonnen te spelen. Het leek wel of er eindelijk een spelletjesapp op de markt gekomen was, die spelers ook effectief uit hun luie zetel kon jagen.Maar dat is ondertussen verleden tijd. Een Amerikaanse studie van Harvard University is duidelijk: de gezondheidsvoordelen die het spelletje met zich meebracht zijn even snel weer verdwenen als ze opgekomen zijn.

In het begin stapten Pokémon-jagers tussen 18 en 35 jaar 955 stappen meer dan normaal. Zes weken na de release van het spel was er van die extra stappen al geen sprake meer.

Het spel heeft dus niet voor een andere levensstijl of blijvende kentering gezorgd. Eenmaal het nieuwe eraf of alle Pokémon gevangen, kropen de meeste spelers weer gewoon achter hun bureau of in hun luie zetel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer