© ToPa

750 nieuwe laadpalen voor elektrische wagens in 2017

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat tegen 2020 er 2.500 nieuwe publieke laadpalen voor elektrische wagens worden geplaatst. Eandis en Infrax, die in heel Vlaanderen behalve Sint-Truiden, Antwerpen en Leuven instaan voor de palen, hebben nu aangekondigd dat 750 van die laadpalen volgend jaar al worden geplaatst. In elke gemeente, zelfs in Herstappe, komt volgend jaar minstens één laadpaal. "We werken volgens het principe 'laadpaal volgt wagen'", legt minister van Energie Bart Tommelein uit.

neac

"Uit studies blijkt dat 70 procent van de mensen thuis laadt en nog eens 20 procent op het werk. Het woon-werkverkeer is dus voor de meeste mensen gedekt. Het is vooral belangrijk dat er voldoende laadpalen komen voor de keren dat we een ander traject afleggen", aldus de Vlaamse minister. "Pas als mensen ook voor uitzonderlijke ritten voldoende laadmogelijkheden hebben, zullen we hen écht overtuigen om elektrisch te rijden."

Tegen eind 2017 zal elke Limburgse gemeente dus een laadpaal, met twee laadpunten, hebben. Op onderstaande kaart kan u ontdekken hoeveel laadpalen er precies in uw gemeente zullen staan in 2017.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer