Direct naar artikelinhoud
binnenland

Mysterieus piepgeluid in Leuven eindelijk opgehelderd

Het veldje midden in de wijk, de open ruimte waarvan de omwonenden De Piep hoorden.

In Kessel-Lo, een deelgemeente van Leuven, waren de bewoners in de ban van een mysterieus geluid. Dag en nacht klonk er een gepiep, vergelijkbaar met het geluid dat een achteruitrijdende vrachtwagen maakt. Na twee dagen zoeken achterhaalde de politie vanmiddag de oorzaak van het gepiep.

Dagen aan een stuk bleef het gepiep in de buurt van het station aanhouden. Bij de Leuvense politie en de milieudiensten kwamen er dan ook heel wat meldingen over binnen. “Mensen liggen er ’s nachts wakker van en vragen ons waar het geluid vandaan komt”, zei politiewoordvoerder Marc Vranckx aan vtm nieuws, "Overdag valt het geluid minder op maar 's nachts als er geen verkeer is, des te meer."

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

De politie ging daarom gisteren samen met de milieudienst op zoek naar wat de oorzaak van het geluid kon zijn. Zonder resultaat. Vandaag werd de zoektocht voortgezet, tot het gepiep rond 10 uur plots stopte. Het duurde nog enkele uren voor duidelijk werd wat het gepiep veroorzaakt had.

Uiteindelijk bleek het om een hoogtewerker aan het Provinciehuis te gaan. Die was in de alarmstand getreden, maar dat alarm werd vanmorgen afgezet.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...