Beeld ter illustratie, alcoholslot in auto.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, alcoholslot in auto. © BELGAIMAGE

Duitse verzekeraars willen alcoholslot in alle nieuwe auto's in Europese Unie

Duitse verzekeraars willen dat nieuwe auto's in de Europese Unie (EU) standaard met een alcoholslot worden uitgerust. In Duitsland waren er 13.500 ongelukken in 2018 waarbij alcohol in het spel was. Zo'n Europese richtlijn is makkelijker dan wetgeving per land, stellen de verzekeraars.

59 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    En wat daarna. Een speekselsensor om te testen of je geen drugs genomen hebt. Een scanner die probeert te detecteren of je wel genoeg geslapen hebt. AI die gesprekken controleert of je geen ruzie maakt met de partner in de wagen. De wagen die automatisch aan de kant gezet wordt als de kinderen te druk doen. Allemaal mogelijke oorzaken van ongevallen. Waarom zou de geheelonthouder, zonder partner en kinderen die gezond leeft zonder stress en zonder te weinig slaap daar allemaal voor betalen.
  • jean-pierre rejek

    4 jaar geleden
    En bij dat alcoholslot komt onmiddellijk de boete op uw dachbord zeker zou mij niets verbazen .
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Ik drink nooit alcohol en zeker niet als ik met een auto rij. Moet ik weer betalen voor een ander??? en wees gerust er zijn genoeg middelen om dat alcohol slot te omzeilen, nu de verzekeringen gaan wel ergens aandelen gekocht hebben van een fabriek van zulke sloten en wedden dat die fabriek niet hier bij ons staat!
  • Emiel Van Sighem

    4 jaar geleden
    wij drinken geen geen alcohol heel sporadis bij een feestje 1 maal om de 2jaar bv een apperatief waarom zou ik dan zoiets moeten gebruiken.is geld en zakkenvullerij verkoop van die slots en dan weer bij een bepaald iemand bv via de staat .Bij mij komt het er ni in zal wel een oplossing zijn om die dingen te omzeilen na een tijdje zoals met alles
  • Philip Vandejonge

    4 jaar geleden
    Schitterend idee , direct invoeren en ook invoeren voor drugs