Red Lions winnen overtuigend van Australië

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische hockeymannen hebben vandaag in Sydney hun tweede wedstrijd in de Pro League gewonnen. De Red Lions haalden het met 2-4 van Australië en worden zo opnieuw nummer één van de wereld. De manschappen van bondscoach Shane McLeod, regerend wereld- en Europees kampioen, hadden gisteren nog 2-2 gelijkgespeeld tegen Australië, waarna ze een bonuspunt veroverden na winst in de shoot-outs (1-2).

Vandaag liep het vlotter voor de Lions. Twee strafcorners van Alexander Hendrickx (13. en 25.) en veldgoals van Maxime Plennevaux (56.) en Manu Stockbroekx (58.) volstonden voor 2-4 winst.

Eerder op de dag speelden de Red Panthers in Sydney hun tweede wedstrijd in de Pro League. Na het gelijkspel van gisteren (3-3) volgde opnieuw een puntendeling tegen Australië. Ditmaal werd het 1-1. Gisteren verloren de Belgische vrouwen de shoot-outs met 4-2, zondag wonnen ze met 1-3.

De twee Belgische teams zetten hun Pro League volgende week verder in Nieuw-Zeeland. Op 1 en 2 februari spelen ze in Auckland. Nadien trekken de mannen naar India en de vrouwen naar China.

Bron: Belga