Deze röntgenfoto van het bekken van een jonge vrouw toont de mogelijke gevolgen voor benen en heupen wanneer een airbag ontploft als je je benen op het dashboard hebt geplaatst.
Volledig scherm
Deze röntgenfoto van het bekken van een jonge vrouw toont de mogelijke gevolgen voor benen en heupen wanneer een airbag ontploft als je je benen op het dashboard hebt geplaatst. © WALES NEWS SERVICE

Waarom je als passagier nooit je voeten op het dashboard moet plaatsen

Wanneer de airbag afgaat als je als bijrijder je voeten op het dashboard laat rusten, kunnen de gevolgen verschrikkelijk zijn. Deze röntgenfoto toont de verbrijzelde heupen van een jonge vrouw. Met de afschrikwekkende foto probeert de politie van Wales te voorkomen dat mensen hun voeten op het dashboard van een auto leggen. 

11 reacties

  • Koen Meulewaeter

    4 jaar geleden
    Proficiat Guido was iedereen maar zoals u
  • Jenny stevens

    4 jaar geleden
    Ja ben vrouw en al 66 jaar en deed het ook altijd in de zomer ,nu weten we het ondertussen
  • censor

    4 jaar geleden
    Iedereen denkt : mij overkomt dit niet...ik rij alsof er elk moment een accident kan gebeuren, dus heel alert, en met afstand op de voorligger, altijd alert op onverwachte manoeuvres.....
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Als dat nog maar goed komt,die voeten hebben daar niks te zoeken
  • Edmond Dillien

    4 jaar geleden
    Het gaat hier niet over jongeren alleen in de jaren 80-90 van vorige eeuw was dit een complete plaag iedere vrouw lag precies met haar voeten op het dashboard toen.