Vrachtwagen rijdt op middenberm op E313 in Herentals

Op de E313 is ter hoogte van de werkzaamheden in Herentals-Industrie een vrachtwagen op de tijdelijke middenberm gereden. Door de ravage was de snelweg urenlang in beide richtingen afgesloten.

"Rond 3.50 uur is een vrachtwagen die in de richting van Antwerpen reed door een nog onbekende oorzaak ingereden op een betonnen middenberm die de beide rijrichtingen van elkaar scheidt", legde Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum kort na het ongeluk uit. "De vrachtwagen staat nu op een rijstrook in de richting van Hasselt en heeft een grote ravage aangericht. Er liggen brokstukken op de weg en de vrachtwagen verliest brandstof." De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

De snelweg werd in beide richtingen volledig afgesloten. Het verkeer richting Antwerpen moest de E313 verlaten in Herentals-Oost en via calamiteitenroute G naar Herentals-West rijden, waar het weer op de autosnelweg kon. Het verkeer richting Hasselt moest omrijden via Herentals-West naar Herentals-Oost. Het verkeer op lange afstand, tussen Hasselt en Antwerpen en Hasselt en Gent, werd aangeraden via Brussel om te rijden.

Rond 7.30 uur werd de snelweg vrijgemaakt.

Meest gelezen