Proces over verkrachting van meisje (14) en poging tot doodslag op KTA Wemmel uitgesteld

© rr

Het proces tegen S.R., de jongeman die als tiener op het KTA Wemmel een 14-jarig meisje verkrachtte en probeerde om te brengen, kon vrijdag nog niet beginnen voor de Brusselse correctionele rechtbank. Het parket Halle-Vilvoorde heeft op de valreep nog een aantal stukken neergelegd, waardoor het proces moest worden uitgesteld tot 13 januari 2017.

S.R. werd in 2011 al uit handen gegeven maar pas nu, zeven jaar na de feiten, moet de strafrechter zich over de zaak buigen.

Op 16 september 2009, na een partijtje tennis op een van de velden van de school, besloten de toen 17-jarige S.R. en zijn 14-jarige tennispartner nog een sigaret te roken. De jongen probeerde het meisje ook te overtuigen seks met hem te hebben, maar toen ze dat weigerde, wurgde hij haar tot ze het bewustzijn verloor. Vervolgens verkrachtte hij haar en stak hij haar in de hals met een schaar en scherven van een bierflesje. Nadien probeerde hij zelfmoord te plegen.

Zowel de jeugdrechtbank als de jeugdkamer van het Brusselse hof van beroep beslisten de jonge dader uit handen te geven zodat hij als volwassene kon terechtstaan. Volgens de rechters ging de jongen bij de feiten zeer gewelddadig en gruwelijk tewerk en bleek uit de psychiatrische en psychologische rapporten dat hij nadien weinig empathie toonde tegenover het slachtoffer. Binnen het jeugdrecht zou geen aangepaste begeleiding of behandeling meer mogelijk geweest zijn, zeker niet binnen de vijftien maanden die nog restten voor de dader 20 jaar werd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen