Doel van het systeem is om het welzijn op het werk te verbeteren en de langdurige afwezigheden aan te pakken.
Volledig scherm
Doel van het systeem is om het welzijn op het werk te verbeteren en de langdurige afwezigheden aan te pakken. © Getty Images/iStockphoto

Belgisch bedrijf lanceert ongelimiteerd betaald verlof

Vanaf maart kunnen alle 172 werknemers bij het bedrijf Jonckers, dat vertalingen uitvoert, ongelimiteerd betaald verlof opnemen. Dat schrijven La Libre en La Dernière Heure vandaag.

54 reacties

  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    ONbetaald verlof zou veel beter zijn ten opzichte van de collega's die werken. Dan zijn er bovendien veel minder 'strings' ten opzichte van de werkgever. En met onbetaald verlof, voelt de WN zich meer als een free-lancer, in plaats van een betaalde 'slaaf'. Wees gerust, de sociale controle en het eergevoel zit in de genen van de mensen. Daar rekenen WG op: het is natuurlijk en vanzelfsprekend. Het argument van 'onhaalbaar' is een leeg ballonnetje dat men gemakkelijk kan doorprikken.
  • Joeri Theelen

    4 jaar geleden
    Onlangs nog Marbles in Antwerpen, nu ook deze firma: ze implementeren de werkcultuur van Netflix (het bedrijf). "Onbeperkt betaald verlof", zeker, maar de 'catch' is wel dat werknemers ook individueel verantwoordelijk zijn voor de resultaten die van hen verwacht worden, ongeacht of ze hier nu veel of weinig tijd voor nodig hebben. Verlof nemen en geen resultaten leidt onherroepelijk tot de exit.
  • Kris Ros

    4 jaar geleden
    Kan onmogelijk in een productie omgeving. 4/5 regeling is daar al moeilijk op te vangen. Laat staan onbeperkt verlof.
  • Jens van den Broeck

    4 jaar geleden
    Hahaha, jaja. Alleen idioten trappen hier in. Binnen een week vlieg je buiten als het moet, "deadlines niet behaald" "clausule: voor afwezigheden langer dan 1 week geldt dit niet" etc. etc. Het is "pak vakantie zoveel je wilt maarrrrr..."
  • Guido De Greve

    4 jaar geleden
    Voor alle duidelijkheid, het gaat hier om een soort werk dat je mee naar huis neemt. Niet iets dat je compleet kan vergeten van de moment dat je uitgeklokt hebt. Dit systeem kan uiteraard enkel bij bepaalde, hogere profielen.