Amper personeel aan de slag in Leuven Centraal door staking

© BELGA

In de gevangenissen gaat de staking dinsdag voort. Dinsdagochtend is de impact het grootst in Leuven Centraal, waar slechts 2,94 procent van de normale bezetting wordt gehaald. Ook in Gent (23,33), Hasselt (18,99) en Vorst (20,51) is er minder dan 25 procent van het geüniformeerd personeel aanwezig, meldt het Directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen.

Aan Vlaamse kant is in verschillende gevangenissen minder dan de helft van het personeel aan het werk. Dat is het geval in Antwerpen (37 procent), Brugge (47 procent), Dendermonde (38 procent), Leuven Hulp (42 procent), Merksplas (27 procent), Oudenaarde (33 procent), Ruiselede (43 procent), Tongeren (40 procent), Turnhout (38 procent) en Wortel (45 procent). In het zuiden van het land werkt minder dan een op de twee personeelsleden in Itter (38 procent), Marche-en-Famenne (42 procent) en Bergen (41 procent). In Vorst werkt zowel in de mannen- als in de vrouwengevangenis ongeveer 28 procent. In Sint-Gillis is dat 32 procent.

Maandag werden de vakbonden ontvangen door minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en woensdagochtend staat een nieuw overleg gepland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen