Belgisch bedrijf laat u zoveel betaald verlof nemen als u wil

De 172 Belgische medewerkers van Jonckers mogen tot juni zoveel betaald verlof opnemen als ze willen. Dat schrijven de Franstalige kranten La Libre en La Dernière Heure.

Het Belgische bedrijf, dat vertalingen doet, zal in eerste instantie werknemers verplicht alle twintig wettelijke verlofdagen laten opnemen. Ook overuren moeten opgenomen worden. Wie verder nog betaald verlof wil, mag dat gewoon opnemen.

Tien landen

De nieuwe strategie, die voor Jonckers al in Tsjechië geïmplementeerd werd, zal in de tien landen waar het bedrijf actief is geldig zijn. CEO Geo Janssens zegt dat alle werknemers van Jonckers ervan kunnen profiteren.

Het beleid kadert in een systeem om het welzijn op het werk te verhogen. Daarnaast hoopt Jonckers met de maatregel interessante profielen aan te trekken. Zo zoekt het bedrijf nog een developer voor vertaalsoftware. Dat is een huzarenstukje dat het op 400.000 euro per jaar kan komen te staan.

Opbod

Janssens zegt zelf niet met het ‘opbod van lonen kunnen te kunnen volgen, maar we kunnen deze zeer gegeerde profielen aantrekken en bij ons houden door hen meer menselijke voordelen aan te bieden. ‘

Meer