© Photo News

Roland Lamah wordt derde Belg in Major League Soccer

Roland Lamah (28) zal volgend jaar voor FC Dallas in de Major League Soccer (MLS) uitkomen. Hij ondertekende een contract voor het komende seizoen in 2017. Dat kondigde de Amerikaanse club vrijdag aan op de clubwebsite. De 28-jarige Lamah wordt na Laurent Ciman en Jelle Van Damme de derde Belg in de MLS.

Roland Lamah, vijf keer Rode Duivel, zat zonder club sinds zijn contract bij het Hongaarse Ferencvaros afliep op het einde van vorig seizoen. Hij won met Ferencvaros vorig seizoen zowel de beker als het kampioenschap.

De flankaanvaller maakte in 2006 zijn debuut op het hoogste niveau bij Anderlecht op 19-jarige leeftijd. De Belg van Ivoriaanse afkomst kon echter niet doorbreken bij paars-wit en maakte in 2008, na een uitleenbeurt aan Roda JC, de overstap naar het Franse Le Mans. In 2011 versierde hij een transfer naar het Spaanse Osasuna in de Primera Division. In 2013-2014 werd hij door Osasuna uitgeleend aan Swansea City, waarmee hij in Wembley de League Cup won. De voorbije twee seizoenen was Lamah in Hongarije aan de slag.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer