Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Chinese tiener met beperking sterft nadat familie in quarantaine geplaatst is voor coronavirus

Een verpleegster in een Chinees ziekenhuis.Beeld Photo News

Een 17-jarige Chinese jongen met hersenverlamming is thuis overleden omdat zijn familie in quarantaine geplaatst was vanwege het coronavirus en er niemand aanwezig was om voor hem te zorgen. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart, zo schrijft The Guardian op basis van een bericht van de Chinese staatskrant Beijing Youth Daily.

De tragische feiten speelden zich af in een landelijk dorp in de provincie Hubei, een kleine 100 kilometer ten noorden van het epicentrum Wuhan. Yan Cheng werd woensdag dood aangetroffen in zijn bed. Zes dagen eerder waren zijn vader en broer (11) meegenomen en in quarantaine geplaatst in een hospitaal, omdat ze symptomen van het coronavirus vertoonden. De gehandicapte jongen bleef alleen achter.

Zijn vader vroeg op sociale media om hulp. Functionarissen uit zijn dorp zouden de jongen daarop bezocht hebben, maar gaven hem in zes dagen tijd naar verluidt maar twee keer te eten. 

Volgens de hulporganisatie Rice and Millet, gespecialiseerd in kinderen met hersenverlamming, kreeg de jongen ook bezoek van een tante. Maar die had zelf een zwakke gezondheid en kon hem tijdens zijn laatste drie dagen niet meer bezoeken.