Drie rijstroken  op de Antwerpse Ring zijn versperd als gevolg van een botsing tussen drie vrachtwagens en drie auto’s.
Volledig scherm
Drie rijstroken op de Antwerpse Ring zijn versperd als gevolg van een botsing tussen drie vrachtwagens en drie auto’s. © Marc De Roeck

Botsing tussen drie vrachtwagens en drie auto’s op Antwerpse Ring: files groeien snel aan

Het verkeer loopt vast op de Antwerpse Ring in de buurt van Berchem. Richting Nederland zijn de drie linkerrijstroken versperd als gevolg van een botsing tussen drie vrachtwagens en drie auto’s. Ook op de toekomende snelwegen uit het zuiden en westen groeien de files aan, weet Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. De Liefkenshoektunnel werd tolvrij gemaakt om de R1 wat te ontlasten.

11 reacties

  • René Mortelmans

    4 jaar geleden
    Wat doen die vrachtwagens op het linkse vak ?? Graag degelijke en dagdagelijkse controles. Chauffeurs lappen alle regels aan hun laarzen, want pakkans nul zero nul.
  • Jens Van Campenhout

    4 jaar geleden
    Toen ik om 7.15u op de ring was, waren er al enkele onbevallen. Blikschade maar autos stonden gewoon in het midden van de ring. Natuurlijk ontstaan er dan files en knallen er nog meer op elkaar. Vanaf dat er een vrachtwagen bij zit, is het hek van de dam..
  • Steve DeJonghe

    4 jaar geleden
    Weeral vrachtwagens betrokken in accidenten.Waarom doet de politie er niets aan ?? Die respecteren ook het inhaalverbod niet tussen 5 en 20u . Maar nooit zie ik actie van de politie .Men heeft tegenwoordig toch slimme camera's .Doet daar iets mee ipv meer geld weg te gooien .
  • Alec Verbruggen

    4 jaar geleden
    Een dorp als antwerpen zou niet geheel vlaanderen mogen gijzelen betreffende verkeersinfrastructuur. I het niet goedkoper de autosnelweg pal door antwerpen te leggen en de lokale boerkens ergens anders onder te brengen. Veel functioneel volk woont er niet meer in t dorp.
  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    Wanneer komt daar eens eindelijk een gecontroleerd inhaalverbod voor vrachtwagens. Want in de Kennedytunnel begint de race van de mastadonten, die het leuk vinden om al met de lichten knipperend op minder dan 1m achter auto’s te rijden. Denk dat politie daar slaapt!