De man die met de bankkaart van het slachtoffer duizenden euro's opnam, onder meer in het Nederlandse Tiel (provincie Gelderland).
Volledig scherm
De man die met de bankkaart van het slachtoffer duizenden euro's opnam, onder meer in het Nederlandse Tiel (provincie Gelderland). © Nederlandse politie

Vrouw stuurt doorgeknipte bankkaart naar oplichters en raakt duizenden euro's kwijt

NEDERLANDEen Nederlandse vrouw (28) is duizenden euro’s kwijtgeraakt door bankkaartfraude. De vrouw stuurde haar doorgeknipte kaart op naar een adres in Wijchen in de oostelijke provincie Gelderland. Ze reageerde op een mailtje dat ze eind juli 2019 ontving waarin stond dat haar pas was verlopen.

16 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Ze vragen ook je gegevens en pincode in te vullen op de website waarnaar je omgeleid wordt. Overigens is dat voor een echte bank niet nodig. De bank weet je pincode. Bij een nieuwe kaart wordt automatisch de oude gebruikt tenzij je die bij eerste gebruik wijzigt.
  • willy van der Wijk

    4 jaar geleden
    maar hoe weten ze de pincode ????????
  • Toran Korshnah

    4 jaar geleden
    Die cameras zijn toch ook niet van de beste kwaliteit.
  • De Waen Luc

    4 jaar geleden
    ga eens met een slijpsteen voor messen over de kaart....opgelost...
  • Hans Mannaerts

    4 jaar geleden
    Alain, die nieuwe kaart is niet geactiveerd en kan dus niet gebruikt worden. Daarnaast ontbreekt de pincode. En voor mensen die zelf hun kaart willen vernietigen: altijd midden door de chip knippen.