PROXIMUS LEAGUE. Roeselare pakt Cercle Brugge in

KSV Roeselare heeft zijn vierde zege op rij binnen in de Proximus League. Het versloeg in een West-Vlaamse derby Cercle Brugge thuis met 3-1, met dank aan zijn Gambiaanse goaltjesdief Ibou Sawaneh. Daardoor behoudt Roeselare deze speeldag al zeker de leidersplaats in het klassement van de tweede periode.

eadp

Al snel kwam Roeselare op voorsprong. Na negen minuten maakte Ibou Sawaneh al de 1-0. Meteen zijn derde goal in evenveel wedstrijden. Ook tegen Leuven en Lommel United trof de Gambiaan raak. Cercle leek zich aanvankelijk niet gewonnen te geven. Twintig minuten voor de rust was het Ivan Yagan die voor de groenhemden de bordjes gelijk zette. 1-1, daarmee gingen beide ploegen ook rusten.

In de tweede helft dan ging Sawaneh voor zijn tweede goal van de dag: 2-1. In de toegevoegde tijd besliste Cornet met de derde treffer van de dag voor Roeselare, meteen ook de eindstand: 3-1. Zo nestelt Roeselare zich weer wat steviger bovenaan in het klassement van de tweede periode met 14 punten. Cercle blijft op een vijfde plaats bengelen met zeven puntjes.

Antwerp gisteren al aan het feest

Gisteren ging Antwerp al winnen op bezoek bij Lommel United. The Great Old moest winnen, wou het de aansluiting met de top behouden en kansen op promotie gaaf te houden. Zo leed Lommel United zijn eerste thuisnederlaag tegen Antwerp met 2-4. Deferm en Bertjens scoorden voor de thuisploeg. Dequevy legde twee goals in het mandje voor Antwerp, Vleminckx en Dierckx (vanaf de stip) scoorden de overige twee. Later deze avond spelen Tubeke en Sint-Gillis nog tegen elkaar. Lierse neemt het morgen op tegen Leuven.

Bekijk hier alle uitslagen en de volledige stand!