Sterrenrestaurant Het Land in Berlaar sluit de deuren: “Dag en nacht mee bezig, we willen niet wachten tot die toewijding ons ontglipt”

© foto Joren De Weerdt

Dit najaar sluit restaurant Het Land in Berlaar. Dat melden chef Steven Bes en zijn vrouw Mira Demeerleer, die de zaak 26 jaar runden. Het koppel wil naar eigen zeggen stoppen op een hoogtepunt: met een Michelinster en met een score van 16/20 in de gids van Gault&Millau.

© foto joren de weerdt

Zeventien oktober 2020 wordt de definitieve sluitingsdag van Het Land. Steven Bes en Mira Demeerleer startten in 1994 in Lier onder de naam Het Land van Belofte. In 2004 verhuisden ze naar Berlaar om daar Het Land te openen. Vijf jaar later kreeg de zaak een Michelinster.

Volgens het koppel vergt hun passie voor het restaurant veel van hen, en willen ze niet aan kwaliteit inboeten. “Het is een toewijding die je - vaak letterlijk- dag en nacht in de ban houdt. We willen niet wachten tot die toewijding ons ontglipt.”

De keuze om te stoppen is volgens Demeerlaar weloverwogen en voelt juist aan. “We hebben onze zaak de voorbije 26 jaar met veel liefde opgebouwd en zijn er in geslaagd om van ‘Het Land in Berlaar’ een culinair begrip te maken waar het prettig thuiskomen is en waar onze gasten zonder drukte en heisa genieten van lekkere en eerlijke gerechten. Zo willen we ook stoppen: een stijlvol punt zetten achter ons verhaal zonder ook maar één moment in te boeten op wat al die jaren onze prioriteit is geweest: kwaliteit.”

De komende maanden zal er nog hard gewerkt worden in de keuken van Het Land, daarna gaat het koppel op zoek naar een nieuwe uitdaging. “We zijn nog jong, zitten boordevol ideeën en zien nog veel kansen om onszelf professioneel verder te ontwikkelen”, zegt Bes.

Vandaag nog kondigde ook Ter Leepe in Zedelgem aan dat het in oktober de deuren sluit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer