Dertiger die in water belandde nabij Londenbrug overleden door verdrinking

De overleden man die vrijdagochtend vroeg uit het water werd gehaald aan het Verbindingsdok op het Eilandje is overleden door verdrinking. Dat concludeerde de wetsdokter tijdens de autopsie. Het onderzoek naar het overlijden gaat verder, omdat er bij de start van het onderzoek verdachte elementen werden vastgesteld.

jtp

Een getuige had vrijdag 31 januari rond 5.25 uur het lichaam van de 31-jarige Cédric S. opgemerkt in het Verbindingsdok op het Eilandje. De brandweer bracht het lichaam aan de kant. In de loop van vrijdag vorderde het Antwerpse parket een onderzoeksrechter voor feiten van doodslag. “Dat is een voorlopige kwalificatie”, aldus het parket.

(Lees verder onder de video)

In opdracht van de onderzoeksrechter is maandag een lijkschouwing uitgevoerd. “De conclusie van de wetsdokter is dat Cédric door verdrinking om het leven is gekomen. De verdachte elementen die bij de start van het onderzoek zijn vastgesteld, zullen in het verdere onderzoek aan bod komen”, zo meldt het parket.

Op dit moment blijven de precieze omstandigheden over hoe de dertiger in het water is beland nog onduidelijk. Dat zal grondig verder onderzocht worden door de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER