© Koen Luts

Halen nog altijd bezig met grote schoonmaak na zondvloed

In Halen zijn de brandweer van de hulpverleningszone Zuid-West-Limburg en de gemeentelijke technische dienst maandag nog bezig met het schoonmaken en moddervrij maken van de straten na de zondvloed van zaterdagavond.

Op de gemeentelijke werkplaats aan de Diestersteenweg staan tot 19 uur afvalcontainers ter beschikking van de bewoners. Het containerpark is uitzonderlijk geopend, ook voor de inwoners van Lummen en Beringen. De getroffen gemeenten Halen, Lummen en Beringen gaan een dossier samenstellen om de zware regenval als ramp te laten erkennen.

Op die manier kunnen bewoners, wier kosten niet door de verzekering terugbetaald worden, eventueel vergoed worden door het rampenfonds. In Halen blijft het fietspad tussen de Liebroekstraat en de Capucienenstraat volledig afgesloten door grote hoeveelheden modder op het fietspad. Ook de Velpenstraat blijft voor alle verkeer afgesloten.

De gemeentelijke diensten in Halen halen woensdag de zandzakjes op. Als bewoners de zakjes willen houden dan moeten ze die binnenhalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer