Li Wenliang was een van de eersten die waarschuwden voor het nieuwe coronavirus.
Volledig scherm
Li Wenliang was een van de eersten die waarschuwden voor het nieuwe coronavirus. © Reuters/RV

Chinese arts die als een van de eersten waarschuwde voor coronavirus en daarvoor werd opgepakt, nu toch overleden

De artis Li Wenliang, die al in december aan de alarmbel over de uitbraak van het nieuwe coronavirus, is rond 3 uur vannacht Chinese tijd dan toch overleden. Eerder heerste veel onduidelijkheid over zijn toestand. De Chinese autoriteiten tikten de oogarts bij zijn eerste waarschuwing op de vingers wegens zijn “onwettig gedrag”. De man maakte afgelopen weekend bekend dat hij zelf besmet was geraakt met het virus. 

41 reacties

  • Antonio Vivaldi

    4 jaar geleden
    Je kunt een iemand eens bedotten,maar je kunt niet iedereen altijd bedotten!
  • gina duribreux

    4 jaar geleden
    oorlogsvirus en deze wist teveel probleem is opgelost het rode gevaar is nogmaals duidelijk hoe zijn het werk opknappen maar waar is einde nu van als van beesten zou komen was heel de wereld al besmet mensen oren aan naaien is dat gemakkelijk
  • Denis Stock

    4 jaar geleden
    Die kreeg de beste behandeling. Geen oppositie meer, lastpakken hebben nu een probleem,..
  • Joke Kay

    4 jaar geleden
    Ach we weten intussen allemaal de waarheid maar niemand die het durft te zeggen. Dat is niet een besmetting die ontstaan is op een dierenmarkt, dat is een dodelijk virus dat of te wel vrijwillig of te wel per ongeluk werdt losgelaten. Een ding is zeker: het establishement heeft de potentie ervan grondig onderschat. Ze hadden niet verwacht dat er zoveel mensen er zo vlug van zouden sterven.
  • joseph kellens

    4 jaar geleden
    Wat mij verontrust is dat er geen enkele melding uit Afrika komt, daar zijn al meer dan 20 jaren chinese werkers in Afrika, veel menselijk verkeer tussen china en afrika, is er ook zoiets als europese censuur?