Bong Joon Ho met zijn Oscar voor 'Beste Regie', dankzij 'Parasite'.
Volledig scherm
Bong Joon Ho met zijn Oscar voor 'Beste Regie', dankzij 'Parasite'. © Photo News

Brad Pitt emotioneel tijdens speech en ‘Parasite’ verrassend ‘Beste Film’: alles wat je moet weten over de Oscars

OscarsVannacht vonden de Oscars plaats in het Dolby Theatre in LA. ‘Parasite' werd de onverwachte winnaar van de avond, terwijl Brad Pitt, Joaquin Phoenix en Renée Zellweger zoals verwacht ook met een award gingen lopen. Maar er gebeurde uiteraard veel meer dan het uitreiken van prijzen. Dit is alles dat we onthouden van de Oscars in 2020. 

16 reacties

  • Johan De Mol

    4 jaar geleden
    Respect Joaquin Phoenix om steeds gevoelige materie als dierenleed aan te halen. Hij blijft een voorbeeld voor vele dat het wel kan zonder privé jets en overconsumptie.
  • Tom Van den eijnden

    4 jaar geleden
    La vie en rose geen oscar beste film la vita e bella beste niet engelstalige film dus wel eerste beste film gewonnen door niet amerikaanse film
  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Roger Bosman La vie en rose won geen oscar voor de beste film - dat werd in 2007 The departed. Axel Italis - La vita e bella won de oscar voor beste niet-Engelstalige film toen dat nog een categorie apart was - dat jaar 1999 won Shakespeare in love.
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    'Parasite’ is wel degelijk de allereerste niet-Engelstalige film ooit die de Oscar voor ‘Beste Film’ won. 'La Vita e bella' won wel de Oscar voor "Best Foreign Language Film", maar niet voor Beste Film. En 'La vie en rose' won wel de Oscar voor beste actrice, maar zelfs niet voor "Best Foreign Language Film", laat staan Beste Film.
  • FRANS CORNELIS

    4 jaar geleden
    Vroeger moesten de films in de ENGELSE taal zijn , reden de meerderheid van de Amerikanen konden niet lezen die toestand is ondertussen verbeterd.