Ben Wertoy kreeg vrijdagavond 24 jaar cel voor de moord op zijn ex-buurmeisje Julie Quintens (24).
Volledig scherm
Ben Wertoy kreeg vrijdagavond 24 jaar cel voor de moord op zijn ex-buurmeisje Julie Quintens (24). © Photo News

Onderzoek bevolen naar jurylid dat met Facebookposts uit de biecht klapte over assisenproces rond moord op kapster Julie

Tienen - LeuvenHet Brusselse parket-generaal heeft het parket van Leuven de opdracht gegeven om een vooronderzoek te openen naar een jurylid uit het assisenproces tegen Ben Wertoy, dat de voorbije dagen op Facebook haar ongenoegen heeft geuit over de beraadslaging tijdens dat proces. Dat meldt woordvoerster Liliane Briers. Zelf gaat het parket-generaal niet in cassatieberoep, klinkt het nog. Op schending van het beroepsgeheim staan straffen van 1 tot 3 jaar cel. 

112 reacties

  • Paul Detandt

    4 jaar geleden
    Zoiets loopt in het buitenland anders af.
  • Dirk Thyssen

    4 jaar geleden
    Zou men niet beter een onderzoek doen wie verantwoordelijk is voor de vrijlating van Steve Baekelmans? Door die incompetentie werd een onschuldige vrouw vermoord . Die rechter die verantwoordelijk was zou onmiddellijk uit zijn ambt dienen gezet te worden ,en veroordeeld moeten worden.
  • Daniel Meuleman

    4 jaar geleden
    Wat zou er gebeurd zijn als die vrouw bij haar standpunt gebleven was, levenslang. Mag men geen eigen mening hebben en moet men meehuilen met de wolven in het bos? Ik zou er ook niet kunnen mee leven dat de moordenaar van mijn lief al na zes jaar zou vrijkomen.
  • Daniël Volkaerts

    4 jaar geleden
    Een reden te meer om assisen af te schaffen. Geen volksjury meer, alleen maar beroepsrechters.
  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    Je wordt onvrijwillig verplicht, wegens burgerplicht, te gaan zitten in de jury zonder enige vergoeding en dan mag je nog er niet erover praten op sociale media. OK, het is misschien fout, doch de media heeft ook al veel uitgebracht! Het is duidelijk dat hier de advocaat van de veroordeelde, die zijn slag niet thuishaalde, achter zit! Het is te hopen dat die vrouw enkel berispt wordt en niet gestraft! Procedureslag ja!