EPA
Volledig scherm
© EPA

Europees Mensenrechtenhof buigt zich over repatriëring Frans gezin uit Syrië

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gaat zich voor het eerst buigen over de repatriëring van Syrië-strijders. Het Hof in Straatsburg heeft aanvaard om een beroep te onderzoeken tegen een Franse weigering om een gezin terug te halen. Het is de eerste keer dat een EU-land zich moet verantwoorden bij het Hof over het terughalen van een gezin.

7 reacties

  • Thierry Willems

    4 jaar geleden
    geen uitschot meer binnenlaten in europa,doen zoals in australie,en nog andere europese landen.onze waarden van onze overgrootouders dienen gerespecteerd te worden,en niet andere religies gedicteerd worden.
  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    Als het Europese Hof een gunstig advies geeft voor het repatriëren van de crimineel en haar kinderen, is het hek van de dam.
  • marc rooms

    4 jaar geleden
    Zoiets is toch gewoon wraakroepend. Dat kiest zelf om ginder de terrorist wat te gaan uithangen en die familie heeft het lef om de staat die ze zelf de rug hebben toegekeerd te dagvaarden. Voor mij is het simpel, gans die familie uit Frankrijk deporteren, eventueel F nationaliteit afnemen en je komt er nooit meer in.
  • Jan De Korte

    4 jaar geleden
    Er zijn veel mensen die een ermbarmelijke gezondheidstoestand hebben zonder iets misdaan te hebben. Help die dan en niet degenen die tegen ons zijn.
  • Luc De Wolf

    4 jaar geleden
    Weeral een rechtbank die zich gaat moeien met de rechtsgang in een ander territorium. Ongehoord, ze passen zelf de basisregels van een rechtsstaat niet toe. Trouwens, dat zijn geen vluchtelingenkampen, maar detentiekampen. Dat maakt een groot verschil